job offer
14.12.2021

Job offer Medisch Stralingsfysicus - Radiotherapie- Oncologie UZ Leuven

Piet Stevens

Medisch Stralingsfysicus - Radiotherapie- Oncologie UZ Leuven

 • Solliciteren tot: 31-12-2021

Situering

Het competentiecentrum Medische Stralingsfysica ondersteunt de toepassingen van ioniserende straling in beeldvorming en radiotherapie in UZ Leuven met een team van een 27-tal fysici gespecialiseerd in verschillende domeinen.

De dienst Radiotherapie-Oncologie van UZ Leuven behandelt jaarlijks 2700 patiënten en is uitgerust met vijf lineaire versnellers voor externe radiotherapie, 2 Varian Halcyon-systemen en 3 Varian TrueBeam-systemen en de volledige Varian OIS en TPS omgeving. Voor de behandelingssimulatie worden twee Siemens high-end large bore CT-scanners gebruikt. Complexe technieken als VMAT/IMRT, geavanceerde IGRT, SBRT en SRS maken deel uit van de dagelijkse klinische routine. Alle bestralingstoestellen zijn uitgerust met SGRT. De komende jaren zal sterk ingezet worden op adaptieve radiotherapie en gebruik van MRI-beeldvorming in radiotherapie. Protontherapie gebeurt in UZ Leuven in het interuniversitair PARTICLE centrum op een IBA Proteus ONE systeem, in combinatie met RayCare OIS en RayStation TPS van RaySearch. Sinds de zomer van 2020 werden in Leuven al meer dan 100 patiënten behandeld met protontherapie. Voor brachytherapie wordt gebruik gemaakt van PDR- end HDR-technieken op basis van Ir192 en van Ru106 voor bestraling van kwaadaardige oogtumoren. Als academische centrum neemt UZ Leuven deel aan een groot aantal klinische studies, zowel met interne als met externe partners. Daarnaast zijn ook onderzoeken en ontwikkeling van innovatieve technieken prominent aanwezig binnen het team medische stralingsfysica.

Om het huidig team van specialisten in de medische fysica van het Competentiecentrum Medische Stralingsfysica en de dienst Radiotherapie Oncologie te versterken, is UZ Leuven op zoek naar een nieuw teamlid.

Het betreft een voltijdse tewerkstelling met een contract van onbepaalde duur.

 

Wat je functie inhoudt:

 

 • Als expert in de medische fysica word je betrokken bij de acceptatie, commissioning ,het kwaliteitsborgingsprogramma en de behandelingsplanning van patiënten.

 • Je wordt verantwoordelijke voor het onderhouden en verder uitbouwen van de expertise op vlak van medische stralingsfysica binnen het team.

 • Je coördineert en ondersteunt projecten rond de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technieken en klinische studies. 

 

Wat wij vragen 

 • Je hebt een masterdiploma (exacte wetenschappen, toegepaste wetenschappen, etc.) en bijkomend heb je een postgraduaat in medische stralingsfysica afgewerkt of een equivallente opleiding genoten (theorie en praktijkstage) . Een doctoraat is een pluspunt.

 • Je bent officieel erkend als medisch stralingsfysicus radiotherapie, MPE (Medical Physics Expert) of voldoet aan alle voorwaarden om deze erkenning in België te verkrijgen (vergelijkbaar met erkenning door een instantie als het FANC in België).

 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante ervaring op het gebied van medische stralingsfysica in de radiotherapie; ervaring op het gebied van protontherapie is een voordeel. 

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Indien Nederlands niet je moedertaal is, ben je bereid deze taal op korte termijn te leren.

 • Je pakt problemen en taken op een analytische wetenschappelijke manier aan en bent in staat problemen met voldoende theoretische diepgang te benaderen.

 • Je werkt nauwgezet en systematisch en je bent stipt in de uitvoering van je opdrachten en opvolgen van projecten.

 • Je hebt zeer goede IT-vaardigheden en bent bereid om die verder te ontwikkelen.

 • Je bent flexibel en in staat om in een team te werken.

 • Je onderhoudt goede contacten met het medisch en paramedisch personeel van de dienst Radiotherapie Oncologie, met andere teamleden van het Competentiecentrum Medische Stralingsfysica en met andere diensten binnen UZ Leuven.

Wat wij bieden

 • UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving die de evoluties op de voet volgt en waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei.
 • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, tussenkomst vervoersonkosten, bijkomende verlof- en feestdagen, eigen bedrijfsrestaurant.
 • Mogelijkheden tot deeltijds thuiswerken.


Interesse

 • Solliciteer vandaag nog op deze vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen en jouw CV toe te voegen.
 • Voor meer informatie kan je terecht bij prof. Tom Depuydt via tom.depuydt@uzleuven.be of tel.+32 16 340 119 
 • Wil je meer informatie over het werken binnen het ziekenhuis, de sollicitatieprocedure of UZ Leuven als werkgever? Neem dan zeker een kijkje op onze website.